HTML

kő-Papír-Olló

Az AKG Kő-Papír-Olló évfolyamának termtudos blogja.

Linkblog

Elektromos időszalag

2010.02.04. 14:13 Tanár

A mai órán a csoportok feladta, hogy elkészítsék az eletromosság megismerésének időszalagját. ehhez egy szabadon választott webes felületet kell használnotok, ahol valaki regsiztrál, aztán nekilát. Lehet ez az

XTimeline

TimeRime

TimeGlider vagy

Dipity

Ne sokat válogasaatok, mert van feladat bőven. Az idővonalon ugyanis fel kell tüntetni az elektromosság megismerése szempontjából fontos kutatókat, a híres és lényeges kísérleteket. Mindegyiket leírással, képekkel. Szóval van feladat rendsenes, csak akkor tudjátok megcsinálni, ha felosztjátok egymás között a munkát.

 Az idővonalon mindenképpen szerepeljenek a következők:

Thalész, Plinius, William Gilbert, Robert Boyle, Otto von Guericke, Charles François de Cisternay du Fay, Pieter van Musschenbroek, Benjamin Franklin, Michael Faraday, Luigi Galvani, Alessandro Volta, André-Marie Ampère, Georg Simon Ohm, Henry Cavendis, Charles-Augustin de Coulomb, Humphry Davy, Thomas Johann Seebeck, Jean Charles Athanase Peltier, François Jean Dominique Arago, Gustav Robert Kirchhoff, John Frederic Daniell, James Clerk Maxwell, Heinrich Hertz, Nikola Tesla, Werner von Siemens, John Pender, Thomas Alva Edison, Hendrik Lorentz, Albert Einstein, Bláthy Ott.

Természetesen ennél több és mások is lehetnek, de ennyi azért legyen biztosan. Az elkészült időszalagok linkjét küldjétek a címemre.

 

Csóközön

Nádori

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akgkopapirollo.blog.hu/api/trackback/id/tr31729212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása