HTML

kő-Papír-Olló

Az AKG Kő-Papír-Olló évfolyamának termtudos blogja.

Linkblog

9PK-10G epochazáró

2011.01.20. 09:05 Tanár

1. Hárompontos feladatok

Ebben a feladatban egy-egy kifejezést kell definiálnod és/vagy egy rövid kérdésre válaszolni. Fontos, hogy a hibátlan definíciók fogadhatók csak el, rövid kérdésnél, pedig legalább 3 értelme gondolatot kell írnod.

Pl.:

vajúdási szakasz: a szülés legelső szakasza, fél órától akát több, mint 24 óráig is tarthat, a magzat beékelődik a szülőcsatornába

külső elválasztású mirigy: olyan mirigy, amely váladékát nem a véráramba üríti

További minta fogalmak: lizoszóma, sima izom, enzim, elsődleges ingerképző központ, pulzusszám, vitálkapacitás, nefron, elsődleges nyirokszerv, antigén stb.

További kérdések: tüdőrák, anorexia, hererák, szedercsíra, gátmetszés, alternatív szülés, természetes immunrendszer alkotói, aktív immunizálás

2. Ábra

A feladatsorán egy ábra részeit kell megnevezned.

Pl.: sejt felépítése, sejtmembrán részei, bőr, szív, emésztőrendszer részei, légzőrendszer részei, szaporítószervek, fog, vese, kiválasztó szervrendszer részei, nefron részei

3. Táblázat

Táblázat hiányzó adatait kell megadnod.

Pl.: hámszövetek csoportosítása példával, emésztőenzimek - termelődési hely, mit bont mire stb.

4. Kifejtendő

Ennél a feladatnál egy komplexebb kérdést kapsz, ezt kell kifejtened.

Pl.:

Mutasd be a középbél részeit és működését!
Mutasd be a légzőrendszer felépítését és írd le, melyik alkotó miért felelős!
Kövesd végig egy vízmolekula útját a szájnyíllástól a hugycsőig - hol mi történik vele? (emésztőrendszer - felszívódik a keringésbe - keringésből nefronba ....)
Mi történik egy baktériummal, ha bekerül a tápcsatornába? (tápcsatorna - bekerül a keringésbe - ott mi ismeri fel, hogy reagál...)
Mutasd be a szív működését! (szív felépítése, ingerképző központok, pulzusszám, keringési perctérfogat...)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akgkopapirollo.blog.hu/api/trackback/id/tr872599516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.