HTML

kő-Papír-Olló

Az AKG Kő-Papír-Olló évfolyamának termtudos blogja.

Linkblog

Szeptember 30 órai munka

2008.09.30. 10:08 Tanár

A mai órán gépteremben dolgoztok. Többféle feladat közül választhattok, mindegyik ér egy-két-három órai munka pontot. Annyit csináltok meg, amennyit kedvetek van. Ha semmit, az nulla pont természetesen. A beküldendő dolgokat mindig a termtud.akg(kukac)gmail(pont)com címre küldjétek. Itt vannak a lehetőségek és a pontszámok.

ROSSZUL VOLT MEGADVA A CÍM, MOST MÁR A HELYES VAN MEGADVA! KÜLDJÉTEK EL ARRA MÉG EGYSZER!!!!!!!!!!

1. Tiszai nehézfém szennyezés (2 pont)
Olvass a tiszai nehézfém szennyezésről, annak hatásáról. Fontos, hogy a nehézfémekről és ne a ciánról legyen szó! Írj két bekezdéses összefoglalót, amit elküldesz a fenti címre.
Linkek:
Egy, kettő, három

2.a Elemek (2 pont)
Derítsd ki, hogy milyen anyagok vannak az elemekben, azoknak milyen hatása lehet a környezetre. Írj erről rövid összefoglalót, küld el a címre.
Linkek:
Egy, kettő, három, négy
2.b Képregény (+2 pont)
Készíts képregényt az elemek újrahasznosításának fontosságáról. Használhatod ehhez a Toondoo programot. Ennél azért legyen sokkal értelmesebb:

 

3. Hulladékfeldolgozás, újrahasznosítás (2pont)
Derítsd ki, mi történik a begyűjtött hulladékokkal, elsősorban a fémekkel! Hogyan dolgozzák fel őket, miként hasznosítják? Mi történik a nem újrahasznosított fémhulladékkal? Írj erről két bkezdéses összefoglalót a fenti címre.
Linkek:
Egy, kettő, három, négy

4. The Story of Stuff (5 pont)
Ehhez kell tudni angolul, és hang is kell hozzá a gépen. Nézd meg a Story of Stuff című filmet itt és írd le, hogy az egyes  lépéseknél (nyersanyag, gyártás, értékesítés, felhasnálás, eldobás) mik voltak a film legfontosabb gondolatai! Segítséget jelenthet a szövegkönyv innen.

5.a Elektronikus hulladék (2 pont)
Írj rövid (két bekezdés) összefoglalót az elektronikus hulladékok megfelelő kezelésének fontosságáról. Miért van erre szükség? Mit kell tenni?
Linkek:
Egy, kettő, három
5.b Rajzfilm (+2 pont)
Készíts rajzfilm az elektromos hulladék helyes kezeléséről pl. evvel a programmal.
Ennél azért sokkal jobbat!

 

6.a Tantalit (3 pont)
Derítsd ki, mi a tantalit, más néven koltán! Írd meg, milyen kapcsolatban van a kongói polgárháborúval és a mobiltelefonoddal!
Linkek:
Egyik, másik, harmadik, negyedik
6.b Kampány (+1 pont)
Írd le, hogy te milyen kampánnyal hívnád fel a társaid figyelmét arra, hogy mobiltelefonjuk milyen áron készült el!

7.a Szelektív hulladékgyűjtés (2 pont)
Írd le, hogy mi a szelektív hulladékgyűjtés jelentősége és miként működik!
Linkek:
Egyik, másik, harmadik
7.b Akcióterv (+2 pont)
Készíts akciótervet, mik azok a dolgok, amiket mi itt az iskolában megtehetnénk, hogy csökkentsük a hulladékmennyiséget, növeljük az újrahasznosítás mértékét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akgkopapirollo.blog.hu/api/trackback/id/tr22688582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása